A képzésről

Egy kis betekintés a színfalak mögé: hogyan is zajlik nálunk a képzés, mit mondanak a hallgatóink (minden külső kényszer nélkül), és mit is jelent a Codecoolnál egyedi állásgarancia.

Részletek

A programunk 12 hónapos, intenzív nappali képzéssel indul. Az egész kicsit olyan, mintha bekerültél volna egy modern vállalat gyakornoki programjába. A csoportokat mentorok vezetik, akik közvetlenül segítik az egyes tanulók fejlődését, és folyamatosan a csoport érdeklődéséhez igazítják a tantervet. Mert a programozást ezerféleképpen meg lehet tanulni, de mi hiszünk benne, hogy akkor a legegyszerűbb, ha érdekel is a példa, amin tanultok. Egy évfolyamra 50-60 főt veszünk fel, két csoportot alakítunk, és váltott hetekben dolgozunk a két csapattal a Codecoolban gyakorlati, illetve otthoni, önálló tanulással. (De persze akik épp az otthoni héten vannak, azok is bármikor bejöhetnek az iskolába találkozni/gyakorolni.) Többféle programozási nyelvvel, és technológiával is meg fogtok ismerkedni, de a legfontosabb, hogy átadjunk egy önálló, problémamegoldásra fókuszáló programozói szemléletmódot – hiszen ez az iparág folyamatosan fejlődik, így fontos, hogy a karriered során később önállóan is tovább tudd majd képezni magad. Az első 12 hónap Codecoolnál történő képzés után 6 hónapot partner cégeinknél töltesz, ami idő alatt már gyakornoki fizetést is biztosítunk.

A képzés elvégzéséhez szükséges tananyagokat és szoftvert biztosítjuk, a tandíjat pedig csak az első állásod megszerzése után kell elkezdened törleszteni – így tényleg semmi sem állhat az útjába, hogy elkezdd a tanulást.


Mivel ez egy újfajta képzés, a Codecoolban tanulás hivatalos hallgatói jogviszonnyal nem jár, és hagyományos diplomát sem kapsz a 18. hónap végén. Viszont a tanulmányaid alatt felépítünk Neked egy olyan elektronikus profillapot, ami pontosan megmutatja a potenciális munkahelyeidnek, hogy milyen készségekkel rendelkezel és milyen projekteket vittél végig. De ami még fontosabb, a képzés végére olyan magabiztos tudásra teszel szert, amivel könnyedén megugrod bármelyik junior pozíció gyakorlati állásinterjúját – hiszen olyan lesz, mintha már másfél éve egy ilyen cégben dolgoznál.

Alapelveink

„craftsmanship” / igényesség

Csak hogy már ide is behozzunk egy kis angolt. Nem minden kód egyenlő. A szépen megírt, jól átlátható kód nagy érték, a cégek pedig keresik az olyan szakembereket, akikben megvan az igényesség – mert könnyebben dolgoznak csapatban, egyszerűbben javíthatók a hibáik, és jól átadhatók a projektjeik.

„Experience first, understand later”

Hiszünk benne, hogy a lehető legfontosabb dolog az oktatásban maga a gyakorlat – hiszen ha ráérzünk, hogy kell valamit csinálni, utána sokkal könnyebben is értjük meg, hogyan működik.

„Growth mindset”

A growth mindset az, ha valaki hisz benne, hogy kemény munkával és elszántsággal bármilyen képesség fejleszthető, az ész vagy a tehetség csak kiindulási pont. A hibázás pedig nem tragédia, hanem egy lépés a célhoz vezető úton – mindig arra kell koncentrálni, mit tanulhatunk belőle.

Csapatmunka

Az önálló tanulás mellett a csapatmunka is kiemelten fontos, hiszen a legtöbb munkahelyen egy csapat része leszel, így nemcsak szakmailag, de emberileg is meg kell találnod a helyed a csapatban, értened kell, hogyan működik a munka felosztása és dinamikája több ember között.

Események

Fontosnak tartjuk, hogy a tanulás változatos élmény legyen (a tudomány szerint az agyunk így könnyebben emlékszik a dolgokra), ezért sokféle eseményt építünk be a tanmenetbe. Rendszeresek a workshopok, coding jam-ek, csapattalálkozók és visszatekintések/retrospektívek.

Nem frontális oktatás

Az azonos anyagot azonos ütemben, uniform módon feldolgozó oktatás ideje lejárt. Fontos a csoport igényeire szabni a tananyagot, amiben mindenki saját képességei szerint, együttműködve és egymást segítve haladhat a lehető legjobb végeredmény felé.

Önálló tanulás

A tanulók minden második héten önállóan dolgozzák fel a számukra kijelölt anyagot – ez pedig nem csak a mi oktatási módszerünk miatt fontos. Az önálló problémamegoldás és fejlődés megalapozza a későbbi munkahelyi sikereket is.

Hallgatóink mondták

Együd Vivi

Vivi turizmus szakirányon kezdett, aztán egy másik egyetemen próbált programozást tanulni. De úgy érezte, hogy valamit nem talált meg, valami még hiányzik. Végül a Codecoolban nem csak az oktatást, hanem igazi közösséget is talált.
Megnézem»»

Kincses Dani

Dani egy szitanyomóban dolgozott de kihívást és előrelépést keresett. Úgy érzi a Codecool nagy változást hozott az életében. Szerinte bárki meg tud tanulni programozni. Hogy miért? Azt ő elmondja a saját szavaival.
Megnézem»»

Kocsis Bella és Olivér

A jazz zongorista és a jogász szeretnének programozni. Véghez lehet-e vinni egy ekkora karrier váltást? Bella és Olivér elmondja, mire elég a Codecoolban töltött idő.
Megnézem»»

Tóth Bálint

Bálint igazán szeretett volna programozni. Már a harmadik egyetem padjait koptatta, de gyakorlati, valós helyzetekre épülő programozói ismereteket még mindig nem szerzett, és ez persze eléggé bosszantotta is. És akkor itt jött képbe a Codecool.
Megnézem»»

Állásgarancia

Az iskola alapítói között több informatikai cégtulajdonos is van, ezért pontosan tudjuk, hogy milyen szakemberekre van szüksége a piacnak, és erre képezzük ki a tanulóinkat is. Akit a felvételi feladatok során kiválasztunk és végigcsinálja a képzést, biztosak vagyunk benne, hogy olyan szintre tud és fog jutni szakmailag és soft skillekben (pl. csapatmunka, konfliktuskezelés, kommunikáció), hogy fel fogják venni programozóként. Ezért konkrétan a képzési rendszer részévé tettük az állásgaranciát, hogy mi találunk állást végzős hallgatóinknak. Külön csapat foglalkozik vele, hogy az egyes hallgatók kvalitásainak leginkább megfelelő cégeket és lehetőségeket felkutassa.

Jelentkezés

Átolvastál mindent, és úgy érzed, ezt a képzést neked találták ki? Már csak egy dolgod maradt: jelentkezz – és rögtön küldünk is egy emailt a következő lépésekkel.

Jelentkezés