A képzésről

Tudd meg, hogyan zajlik a képzés, mit mondanak rólunk végzett hallgatóink, és mit is jelent pontosan a Codecool-állásgarancia!

Részletek

A programunk 12 hónapos, intenzív nappali képzéssel indul. Az egész kicsit olyan, mintha bekerülnél egy techcég gyakornoki programjába. A csoportokat mentorok vezetik, akik közvetlenül segítik az egyes tanulók fejlődését és folyamatosan a csapat érdeklődéséhez igazítják a tantervet. A programozást ezerféleképpen meg lehet tanulni, de szerintünk úgy a legegyszerűbb, ha érdekel is a példa, amin megtanulod.

Kurzusaink folyamatosan indulnak (vagyis Budapesten 2 hetente kezdhetik el az új diákok a képzést – Miskolc kivétel, ahol évente egyszer, ősszel indul kurzus). A diákokat két csoportra bontjuk szét és váltott hetekben dolgozunk gyakorlati, illetve otthoni, önálló tanulással. (Persze ha éppen az otthoni héten vagy, akkor is bejöhetsz az iskolába gyakorolni vagy találkozni a többiekkel.) Az oktatás “mastery based learning” módszertan szerint zajlik, amiről itt olvashatsz kicsit bővebben, de röviden a lényege: garantálni fogjuk, hogy a tudásod alapos és minőségi lesz. 

Többféle programozási nyelvvel és technológiával is meg fogsz ismerkedni, de a legfontosabb, amit minden diákunknak szeretnénk átadni, az az önálló, problémamegoldásra fókuszáló programozói szemlélet. Ez az iparág rohamtempóban fejlődik, ezért nagyon fontos, hogy a karriered során később önállóan is tovább tudd majd képezni magad. Ezután 6 hónapot partnercégeinknél töltesz, ami alatt már gyakornoki fizetést is biztosítunk.

A képzés elvégzéséhez minden szükséges tananyagot és szoftvert megkapsz, a tandíjat pedig csak az első állásod megszerzése után kell elkezdened törleszteni – így tényleg semmi sem állhat az útjába, hogy belevágj.


Mivel ez nem egy hagyományos képzési forma, hivatalos hallgatói jogviszonnyal nem jár és hagyományos diplomát sem kapsz a 18. hónap végén. Viszont a tanulmányaid alatt felépítünk neked egy olyan elektronikus profillapot, ami pontosan megmutatja a jövőbeli munkaadóidnak, hogy milyen készségekkel rendelkezel és milyen projekteken dolgoztál. És ami még fontosabb: a képzés végére olyan magabiztos tudásra teszel szert, amivel könnyedén megugrod bármelyik junior pozíció gyakorlati állásinterjúját. Hiszen addigra olyan tapasztalatod lesz, mintha már másfél éve egy ilyen cégnél dolgoznál!

Alapelveink

„Craftsmanship” / igényesség

A szépen megírt, átlátható kód nagy érték. Nem csoda, hogy a cégek is az olyan szakembereket keresik, akik igényesen kódolnak. Miért? Könnyebben dolgoznak csapatban, egyszerűbben javíthatóak a hibáik és jól átadhatóak a projektjeik.

„Experience first, understand later”

Hiszünk benne, hogy a tapasztalat a lehető legfontosabb dolog az oktatásban. Ha egyszer ráérzünk, hogyan kell valamit csinálni, utána sokkal könnyebb megértenünk azt is, hogyan működik.

„Growth mindset”

A fejlődési szemlélet (growth mindset) valójában nem más, mint hinni abban, hogy kemény munkával és elszántsággal bármilyen képességünk fejleszthető, az ész vagy a tehetség csak kiindulási pont. A hibázás pedig nem tragédia, hanem újabb lépés a cél felé, szóval mindig arra kell koncentrálni, mit tanulhatunk belőle.

Csapatmunka

Az önálló tanulás mellett nálunk ez is nagyon fontos, hiszen a legtöbb munkahelyen egy csapat része leszel, ahol szakmailag és emberileg is meg kell találnod a helyed. És persze azt is értened kell, hogyan működik a munkamegosztás és a csoportdinamika.

Események

A tanulás változatos élmény kell, hogy legyen (így az agyunk könnyebben emlékszik a dolgokra), ezért sokféle eseményt építünk be a tanmenetbe. Rendszeresen tartunk workshopokat, coding jameket, csapattalálkozókat és retrospektíveket.

Nem frontális oktatás

Az azonos anyagot azonos ütemben, azonos módon feldolgozó oktatás ideje lejárt. Mi minden tananyagot az adott csoport igényeire szabunk, hogy mindenki a saját képességei szerint, másokkal szorosan együttműködve, egymást segítve haladhasson a célja felé.

Önálló tanulás

Diákjaink minden második héten önállóan dolgozzák fel a számukra kijelölt anyagot. Ez nemcsak a mi oktatási módszerünk miatt fontos. Az önálló problémamegoldás és fejlődés képessége az, ami megalapozza a későbbi munkahelyi sikereket is.

Hallgatóink mondták

Együd Vivi

Vivi turizmus szakirányon kezdett, aztán egy másik egyetemen próbált programozást tanulni. De úgy érezte, hogy valamit nem talált meg, valami még hiányzik. Végül a Codecoolban nem csak az oktatást, hanem igazi közösséget is talált.
Megnézem»»

Kincses Dani

Dani egy szitanyomóban dolgozott de kihívást és előrelépést keresett. Úgy érzi a Codecool nagy változást hozott az életében. Szerinte bárki meg tud tanulni programozni. Hogy miért? Azt ő elmondja a saját szavaival.
Megnézem»»

Kocsis Bella és Olivér

A jazz zongorista és a jogász szeretnének programozni. Véghez lehet-e vinni egy ekkora karrier váltást? Bella és Olivér elmondja, mire elég a Codecoolban töltött idő.
Megnézem»»

Tóth Bálint

Bálint igazán szeretett volna programozni. Már a harmadik egyetem padjait koptatta, de gyakorlati, valós helyzetekre épülő programozói ismereteket még mindig nem szerzett, és ez persze eléggé bosszantotta is. És akkor itt jött képbe a Codecool.
Megnézem»»

Állásgarancia

Az iskola alapítói között több informatikai cégtulajdonos is van, ezért pontosan tudjuk, hogy milyen szakemberekre van szüksége a piacnak, és erre képezzük ki a tanulóinkat is. Akit a felvételi feladatok során kiválasztunk és végigcsinálja a képzést, biztosak vagyunk benne, hogy olyan szintre tud és fog jutni szakmailag és soft skillekben (pl. csapatmunka, konfliktuskezelés, kommunikáció), hogy fel fogják venni programozóként. Ezért konkrétan a képzési rendszer részévé tettük az állásgaranciát, hogy mi találunk állást végzős hallgatóinknak. Külön csapat foglalkozik vele, hogy az egyes hallgatók kvalitásainak leginkább megfelelő cégeket és lehetőségeket felkutassa.

Jelentkezés

Átolvastál mindent, és úgy érzed, ezt a képzést neked találták ki? Már csak egy dolgod maradt: jelentkezz – és rögtön küldünk is egy emailt a következő lépésekkel.

Jelentkezés